S-a dat startul Săptămânii Căsătoriei FOTO

Din oraş Eveniment

Zeci de cupluri au participat în această seară, în Piața Unirii, la deschiderea oficială a Săptămânii Căsătoriei. Acestea au fost înâmpinate de organizatorii evenimentului cu balone cărora la final le-au dat dumul în aer, ca simbol al dragostei lor.

Evenimentul a început cu o scurtă poveste de dragoste al cărei exemplu au fost dați Adam și Eva.

“Am venit să ne sărbătorim căsătoria. Vrem să ne bucurăm de cei 13 ani de căsătorie, să ne amintim de clipele frumoase și să le mulțumi celor care au fost alături de noi în anii aceștia” a declarat unul dintre cuplurile prezente.

Festivitatea s-a încheiat la Casa Municipală, unde cuplurile prezente au asistat la concertul susținut de artiști locali, care au intrerpretat piese pe tema dragostei și a căsătoriei.

Acesta este cel mai mare eveniment din România dedicat cuplurilor căsătorite și nu numai, ce se desfășoară în perioada 7 -14 februarie.

Cuplurile căsătorite se pot bucura de aproximativ 60 de evenimente și acțiuni comerciale, din care aproape jumătate se vor desfășura în Cluj. Unele dintre acestea sunt: work-shop “ Cum să ai o căsnicie fericită?”, dezbateri și mese rotunde, slujba de reînnoire a legământului de căsătorie și seri de film, emisiuni radio și TV, oferte speciale la coafor- frizerie și reduceri.

Scopul evenimentului este de a promova valorile căsniciei și buna relație din familie. De asemenea, Săptămâna Căsătoriei urmărește scăderea numărului divorțurilor din România.  ” În ceea ce privește divorțurile, conform prevederilor legale nou apărute, divorțul administrativ a intrat în vigoare doar din 27 decembrie 2010.  Până în momentul de față avem depuse 37 de dosare. Căsătoriile celor care au depus dosarul pentru divorț au fost încheiate relativ recent. Vârsta este relativ tânără a celor care au decis să se despartă.  În  2010 au fost mai puțin cu 10 căsătorii decât în 2009.”, a declarat Maria Munthiu-șef Serviciu Stare Civilă-Primăria Cluj-Napoca

Săptămâna Căsătoriei a luat naştere în Marea Britanie, în 1997, sub denumirea Marriage Week. Inițiatorii proiectului au fost Richard și Maria Kane, un cuplu de tineri întreprinzători, împreună cu primul ministru John Major și soția acestuia. De-a lungul anilor, evenimentul a prins amploare, sărbătorindu-se anual în perioada 7-14 februarie, în țări precum Germania, Elveția, SUA, Belgia, Irlanda, Olanda, Australia și Ungaria.

În România se va desfășura concomitent în orașele Oradea, Sighișoara, Arad, Mediaș, Ploiești, București și chiar și în localități mai mici, cum sunt comunele Săcel din județul Cluj, Cristian și Vișcri din județul Brașov sau Valea Mare din Covasna.

Evenimentul este organizat de grupul de inițiativă Marriage Week  România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

[imagebrowser id=128]

___________

Anca Baciu

Foto: Mihaela Creţu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts