S-a dat startul ediţiei a IV-a a concursului “Europa Jurnalistilor din Amfiteatre”

Educaţie Eveniment

Reprezentanţa Comisiei Europene în România propune şi în acest an o nouă ediţie a concursului “Europa jurnaliştilor din amfiteatre”, având la bază teme europene.

Programul “Europa jurnaliştilor din amfiteatre” se adresează studenților, masteranzilor şi doctoranzilor înscrişi la facultăţile cu profil jurnalistic din România. Concursul a fost prezentat la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai iar studenţii sunt aşteptaţi să îşi trimită materialele realizate pe diferite teme europene până în 10 mai, urmând ca până în 14 iunie să fie anunţaţi şi câştigătorii.

Tot ceea ce trebuie studenţii să facă e să realizeze un reportaj audio, video sau online pe subiecte europene şi astfel pot câştiga vizite de studiu la Bruxelles, dar și echipamente utile în activitatea jurnalistică.

De asemenea, cele mai bune proiecte vor fi oferite canalelor audiovizuale şi online centrale sau locale, ca material ilustrativ în diferite emisiuni sau secţiuni de profil.

Comisia concursului este formată din jurnalişti de prestigiu din domeniile audiovizual şi online specializaţi pe teme europene şi din experţi ai Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Scopul programului „Europa jurnaliştilor din amfiteatre” este acela de a oferi studenţilor posibilitatea de a decide ce anume reprezintă un subiect de interes în domeniul comunicării pe teme europene pentru cetăţeni.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts