Russell Westbrook scrie istorie în NBA

Sport UBB Radio

Russell Westbrook (28 de ani), superstarul echipei Oklahoma City Thunders, a doborât aseară recordul de “triple duble” reușite în cursul unui sezon regulat. Recordul vechi aparținea legendei Oscar Robertson și a fost stabilit în urmă cu 56 de ani ani, având 41 de „triple duble” într-un sezon.

Tripla dublă (Triple-Double) este reușită atunci când un jucător reușește să aibă trei categorii statistici de peste 10.

Westbrook a reușit cea de-a 42 „triplă dublă”, aseară în meciul împotriva celor de la Denver Nuggets. El și-a condus echipa spre victorie, mărcând chiar în ultima secundă un coș de 3 puncte câștigător. Russell a terminat meciul cu 50 de puncte, 16 recuperări și 10 assist-uri.

După victoria de aseară cu scorul de 106-105, Oklahoma City Thunders și-a asigurat locul 6 în Conferința de Vest și va întâlni echipa “bărbosului” James Harden, Houston Rockets, în primul tur al play-off-ului campionatului profesionist nord-american de baschet.

Russell Westbrook va primi și trofeul pentru cel mai bun marcator al sezonului, având 31,9 puncte înscrise pe meci și tot el este mare favorit la titlul pentru cel mai bun jucător al sezonului (MVP).

– Andrei Bocancea / Sursa fotografiei: nba.nbc sports

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts