Românii preferă pârtiile din Austria

Eveniment

Schiatul în Austria nu mai este de mult un lux pentru români, o demonstrează o analiză realizată de Ziarul Financiar, potrivit căreia numărul turiştilor români creşte în fiecare an.

Comparativ cu iarna trecută, în acest sezon austriecii aşteaptă cu 27% mai mulţi turişti din ţara noastră, conform directorului asociaţiei Ski Amade, Cristoph Eisinger. Specialiştii austrieci din turism estimează că numai în Salzburg şi Steiermark, unele din regiunile de schi de referinţă din Austria, se aşteaptă peste 100 000 de români.

Analizând comportamentul de consum al turistului român, oficialii austrieci din turism au aproximat că un român cheltuieşte în medie 1000 de euro pe o vacanţă de o săptămână, care include cazarea, masa şi ski-pass-ul. De asemenea, s-a observat preferinţa românilor pentru hotelurile de 4 stele şi pentru deplasarea în vacanţă cu maşina personală.

Condiţiile de schi austrice au fost îmbunătăţite ca urmare a unei investiții de 73 de milioane de euro pentru construirea a patru noi teleferice, a unor pârtii noi, precum şi a unor instalaţii de zăpadă artificială. În plus, unele categorii de persoane vor beneficia de oferte promoţionale. De exemplu, turiştii în vârstă de peste 60 de ani vor avea reducere la preţurile de cazare şi la ski-pass. Şi familiile numeroase se vor bucura de gratuitate la ski- pass pentru al treilea sau al patrulea copil al familiei.

__________

Delia Marinescu

Foto: infoturism.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts