Românii din Japonia vor fi repatriaţi

Internaţional UBB Radio

Cetăţenii români din Japonia au cerut să fie repatriaţi, astfel că o aeronavă Tarom a decolat ieri, la ora 18.00, de pe aeroportul internaţional Henri Coandă, cu destinaţia Tokyo, pentru a efectua un zbor special în acest sens. Plecarea aeronavei de la aeroportul Narita din Tokyo este prevăzută pentru sâmbătă, 19 martie, ora 15.20, ora locală.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) face apel la familiile cetăţenilor români, care se află în Japonia, să transmită rudelor lor informaţiile referitoare la punctul de întâlnire din aeroportul Narita, unde aceştia vor trebui să se prezinte cel târziu azi, 19 martie, până la ora 11.00, ora locală, pentru formalităţile de îmbarcare.

Jumătate din costurile biletelor vor fi suportate de Guvernul României pentru această cursă comercială specială. Astfel, cetăţenii români vor plăti cealaltă jumătate, atât pentru adulţi, cât şi pentru copiii cu vârste între 1-14 ani, iar copiii sub 1 an vor călători gratuit.

De asemenea, MAE recomandă în continuare cetăţenilor români aflaţi în Japonia să se înscrie în Registrul Unic al Ambasadei României în Japonia, pentru a fi în permanenţă informaţi în legătură cu posibilităţile de asistenţă consulară şi cu situaţia din zonă.

Totodată, MAE recomandă cetăţenilor români care solicită informaţii să transmită toate datele lor de identificare şi detalii cât mai exacte despre persoanele căutate la (adresa,  e-mail, numere de telefon disponibile etc.) prin Internet, la adresele de e-mail: consular@ambrom.jp; office@ambrom.jp.

Cetăţenii români sau familiile acestora pot contacta Ambasada României la numărul de telefon +81.334.79.03.11 şi celula de criză din cadrul Departamentului Consular al MAE, la numărul de telefon +40.21.319.21.37 sau la adresa de e-mail: drco@mae.ro.

________

Anca Baciu

Foto: a1.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts