Românii din diasporă aşteptaţi la urne

Internaţional

Noua Zeelandă- Primul cetăţean român a votat la secţia de vot nr. 289Românii din diasporă au posibilitatea de a-și exprima opțiunea electorală atât în cazul alegerii viitorului președinte cât și în ceea ce privește referendumul. Prima secție de vot a fost deschisă în Noua Zeelandă. Până la ora închiderii urnelor, la ora 10.00, ora României, numărul celor care au votat a atins un număr de aproximativ 170 de persoane. De asemenea la ora 12.00, ora României, cele 3 secții de vot din Australia au fost închise.

Românii din majoritatea statelor UE, cu excepția țărilot baltice si a Finlandei (care sunt pe acelaşi fus orar cu România), Portugaliei, Irlandei şi Marii Britanii (care au un decalaj de două ore) au avut posibilitatea de a vota cu o oră după ce a început scrutinul în țară.

Votul din străinătate se va desfăşura pe durata a 35 de ore. Raportat la fusul orar din România, procesul electoral din străinătate, care a început sămbătă seară, se va încheia luni, 23 noiembrie, pe coasta de vest a SUA.

Pentru actualele alegeri Ministerul de Externe a decis organizarea a 294 de secţii de vot în străinătate, iar numărul buletinelor de vot destinate atât alegerilor prezidențiale cât și referendumuliu au fosr de 1.800.000.

Potrivit legislaţiei în vigoare, secțiile de vot au fost deschise la ora 7.00, ora locală, şi se vor închide la ora 21.00, ora locală.

Cristina Antonescu

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts