Românii cei mai pesimiști cetățeni ai UE- 2010 mai rău decât anul precedent

Social UBB Radio

Rezultate Eurobarometru 2009Odată cu declanșarea crizei economice, optimisul românilor a scăzut considerabil, aceștia arătându-se mai pesimiști în legătură cu ceea ce urmeaza în 2010.

Datele au fost indicate de Eurobarometrul realizat în luna noiembrie a anului trecut. Conform acestor date, românii se asteapta ca anul 2010 sa fie mai prost în ceea ce privește viata în general, situația economică interna, situația financiară a gospodariei și situația locurilor de muncă. Prin contrast, cetățenii din celelalte state membre, se asteapta ca anul 2010 sa fie mai bun decat 2009 în ceea ce privește situația economică a tării lor și a locurilor de muncă.

Criza economica nu a afectat însă încrederea cetățenilor în instituțiile europene. De asemenea în România instituțiile europene cu cel mai mare grad de încredere sunt Comisia Europeană și Bancă Centrala Europeană. Românii consideră că pentru ieșirea din criză UE trebuie adopte anumite măsuri în domenii precum: sustinerea mediului privat prin sprijinirea companiilor, investiții în infrastructură și educatie și sprijinirea persoanelor defavorizate.

Pentru Romania, sondajul de opinie s-a desfășurat în perioada 30 octombrie-11 noiembrie 2009, pe baza unui esantion de 1021 persoane de 15 ani si peste. Marja de eroare a eșantionului este de +/- 3,1%.

Cristina Antonescu

Foto: www.ec.europa.eu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts