România va întâlni Brazilia în optimile de finală ale Campionatului Mondial

Sport

52a36a0095f9cf4b61000000

România a terminat pe locul 4 în grupa D a Campionatul Mondial de handbal feminin și va juca în optimile de finală împotriva Braziliei, câștigătoarea grupei C. Brazilia este actuala campioană mondială, după ce s-a impus la precedenta ediție, în 2013.

Deși România începuse grupa cu două victorii consecutive, împotriva statului Puerto Rico și a Kazakhstan-ului, “tricolorele” au pierdut următoarele trei meciuri. Naționala a fost învinsă mai întâi de Spania (scor 18-26), apoi a cedat în fața Norvegiei (22-26), ca în final să piardă și ultimul meci, cel cu liderul grupei, Rusia (27-30).

Astfel, România a terminat grupa D pe locul 4, ultimul care asigură prezența în optimile de finală ale Campionatului Mondial. Din acest motiv, naționala urma să joace cu locul întâi din grupa C. Brazilia și Franța și-au disputat acest loc într-un meci decisiv, disputat la aceeași oră la care se juca și partida dintre România și Rusia. Sud-americancele au învins dramatic, marcând golul victoriei în ultima secundă de joc (scor 21-20). În cazul în care meciul s-ar fi terminat la egalitate, Franța ar fi câștigat grupa datorită golaverajului superior.

Meciul dintre România și Brazilia urmează să se joace duminică, 13 decembrie, și va avea loc în sala Kolding-Hallen din Kolding, Danemarca.

Gabriel Bucșa / Sursă foto: digisport.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts