România serbează Ziua Internaţională a Biodiversităţii

Eveniment Mediu

Ziua Internaţională a Biodiversităţii va fi serbată mâine la sediul Ministerului Afacerilor Externe, cu tematica “Biodiversitatea şi dezvoltarea”. Evenimentul este cu atât mai amplu cu cât 2010 a fost decretat, de către Organizaţia Naţiunilor Unite, drept „Anul Internaţional al Biodiversităţii”.

Conform unui studiu Eurobarometru, pierderea biodiversităţii reprezintă o ameninţare asupra prosperităţii economice, a agriculturii şi a altor aspecte ale vieţii noastre, pe care tindem să le ignorăm. Acelaşi studiu demonstrează că numai 38% dintre europeni ştiu ce înseamnă biodiversitatea, în timp ce 28% dintre aceştia au auzit de acest termen, dar nu îi cunosc semnificaţia.

În Europa, una din şase specii de mamifere sunt pe cale de dispariţie. În acest sens, Organizaţia Naţiunilor Unite derulează campanii de informare, pentru educarea publicului şi generarea unui angajament comun al cetăţenilor şi autorităţilor locale.

Ziua Internaţională a Biodiversităţii este serbată în fiecare an, începând cu 22 mai 1992, când a fost adoptat textul Convenţiei pentru Diversitate Biologică, la Nairobi.

Cu ocazia celei de-a 65-a Adunări Generale a ONU, data de 22 septembrie 2010 va fi dedicată exclusiv dezbaterilor pe tema biodiversităţii, iar în octombrie va avea loc “Summit-ul Biodiversităţii”, în oraşul japonez Nagoya.

Oana Moisil

Foto: Mediafax

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts