România învinge și Portugalia pentru a termina pe primul loc în grupa de calificare la EURO 2018

UBB Radio

Naționala de handbal feminin a României a învins, duminică, la Buzău, reprezentativa similară a Portugaliei, cu 32-28 (19-12).  În urma acestui succes, România a încheiat grupa de calificare la Euro 2018 pe locul întâi.

Partida din Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” a fost la discreția ”tricolorelor” pe întreaga desfășurare a celor 60 de minute, conducând chiar și cu opt goluri, 17-9, în minutul 25.

În a doua parte, Ambros Martin a utilizat tot lotul avut la dispoziție, diferența de scor scăzând încet până la patru goluri pe final, 32-28.

Un moment neplăcut s-a întâmplat la scurt timp după debutul meciului, când interul stâng, Andreea Adespii Molnar, s-a accidentat.

România: Vișan 1 gol, Dedu – portari; Buceschi 10 goluri, Chiper 4, Ardean Elisei 3, Laslo 3, Geiger 2, Pintea 2, Popa 2, Pristăvița 2, Rațiu 2, Drăguț 1. Antrenor: Ambros Martin

Portugalia: Gois, Ferreira – portari; Soares 6 goluri, Lopes Ferreira 4, Vieira Lopes 4, Amado 3, Emidio Rodrigues 3, Faria Sousa 3, Da Silva Pereira 2, Rodrigues Sabino 2, Soares Morgado 1. Antrenor: Artur Rodrigues

Disputa a fost oficiată de Marina Duplii și Olena Kaverina din Ucraina, delegat din partea EHF fiind Ilmars Kazinieks din Letonia.

Prin clasarea pe locul întâi în grupa de calificare, România va fi cap de serie în a doua urnă contând pentru tragerea la sorți a Campionatului European din Franța, din 12 iunie.

Campionatul European de handbal feminin va avea loc în perioada 29 noiembrie – 16 decembrie, în orașele Paris, Nantes, Montbeliard, Nancy și Brest.

– Krisztian Bucsi / Sursa fotografiei: eurohandball.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts