România învinge campioana mondială și ajunge în sferturile de finală

Sport

HANDBALL-EUR-ESP-ROUÎn faza optimilor, naționala a învins echipa Braziliei cu scorul de 25-22. Această victorie le asigură “tricolorelor” nu doar calificarea în sferturile competiției, ci și prezența în turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice.

Începutul meciului a fost unul echilibrat și, după 9 minute de joc, scorul era egal, 2-2. România a preluat apoi avantajul pe tabelă și nu l-a mai cedat deloc până la încheierea jocului. Jucătoarele s-au desprins, pentru prima oară, la două goluri diferență, în minutul 13, după reușitele Elizei Buceschi și Adei Nechita. Peste 8 minute, naționala înregistra trei goluri avans, 9-6. Scorul la finalul primei reprize a fost 13-8, Cristina Neagu marcând un gol superb de la 10 metri în ultima fază. România a avut un avans constant de 3-4 goluri în a doua repriză, însă doar până spre sfârșitul meciului, atunci când echipa condusă de Tomas Ryde a trăit cu emoții. Cu 10 minute înainte de final, sud-americancele s-au apropiat la un singur gol diferență, 20-19, după reușita Eduardei Amorim. “Tricolorele” au reușit să recupereze distanța de trei goluri, în urma a două faze finalizate cu succes de Ada Nechita (22-19), dar în minutul 57, Fernanda da Silva și Fabiana Diniz aduceau Brazilia, din nou, la un singur gol în spatele naționalei (22-21).

România a gestionat bine finalul de meci, jucătoarele conduse de suedezul Ryde reușind să marcheze de două ori consecutiv prin Aurelia Brădeanu și Ada Nechita, ducând astfel scorul la 24-21 când mai rămăsese doar 1 minut și 40 de secunde din timpul de joc. Braziliencele au avut o ultimă zvâcnire și au înscris rapid prin Ana Paula Rodrigues, dar aceeași Aurelia Brădeanu a închis conturile, asigurând distanța de trei goluri (25-22) când mai era mai puțin de un minut din timpul regulamentar de joc. 25-22 a fost și scorul final al partidei, iar România a reușit o mare performanță, eliminând deținătoarea trofeului. Cea mai bună marcatoare a echipei noastre a fost Aurelia Brădeanu, cu 7 goluri. De partea cealaltă, jucătoarea care evoluează pentru CSM București, Ana Paula Rodrigues a înscris de cele mai multe ori pentru Brazilia, având 5 reușite. Jucătoarea meciului a fost desemnată portarul naționalei, Paula Ungureanu. Aceasta a avut un procentaj de peste 30% al mingilor apărate, având intervenții spectaculoase în mai multe momente cheie ale jocului. De asemenea, Ungureanu a avut un procentaj incredibil la loviturile de la 7 metri, de 100%, salvând trei din tot atâtea aruncări.

În sferturile de finală, România urmează să întâlnească gazda competiției, Danemarca, țară care, în optimi, a învins Suedia cu scorul de 26-19. Meciul va avea loc miercuri, 16 decembrie și se va juca în sala Jyske Bank Boxen din Herning.

Gabriel Bucșa / Sursa foto: digisport.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts