România intensifică contractele cu Olanda

Politic UE

România a intensificat contractele cu autorităţile olandeze pentru a primi un răspuns favorabil în legătura cu aderarea ţării la spaţiul Schengen în septembrie 2012, susţine ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, conform Agerpres.

“O prioritate în plan extern este aderarea la spaţiul Schengen. Dorim o decizie favorabilă în septembrie 2012. Suntem în contact mai strâns cu autorităţile olandeze şi vom avea discuţii cu miniştrii, chiar dacă demisionari.”, a afirmat ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga.

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a mai precizat că România va face o promovare a forţei de muncă pe pieţele din statele membre ale Uniunii Europene şi că ţara va continua parteneriatele cu Franţa, Polonia, Ungaria, Marea Britanie, iar în continuare se gândeşte şi la o extindere de cooperare cu Germania, Italia şi ţările nordice.

„Priorităţi pentru perioada următoare sunt valorificarea strategiei Uniunii Europene privind regiunea Dunării, precum şi consolidarea şi dezvoltarea parteneriatelor bilaterale ale României. MAE şi MECMA îşi asumă rolul de realizator de parteneriate”, a precizat Marga.

Totodată, a adăugat şi faptul ca România va continua colaborarea de modernizare cu Rusia, iar pe domenilul transporturilor şi energiei cu Ucraina.

____________

Mădălina Gorschi

Foto: ziuaveche.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts