România e între primele 4 echipe ale lumii

Sport

sport_mediafax

România s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin după un meci de infarct cu Danemarca. Fetele au învins cu 31-30 în urma prelungirilor.

Naționala a început meciul bine și a preluat rapid avantajul, având 2-0 în minutul 4. România a fost în fața Danemarcei pe tot parcursul primei reprize, nordicele reușind însă să egaleze în câteva rânduri. “Tricolorele” s-au distanțat la finalul primei jumătăți de oră a meciului, când, la scorul de 10-10, Cristina Neagu a marcat trei goluri consecutive. 13-10 a fost rezultatul cu care s-a intrat la pauză și, de asemenea, era înregistrată cea mai mare diferență de goluri dintre cele două echipe.

Danezele au început în forță repriza a doua și au restabilit egalitatea după doar 3 minute de la reluarea jocului. Naționala însă nu a cedat și a trecut din nou în avantaj, având constant câte două goluri avans. În minutul 54, nordicele au reușit egalarea, scorul fiind de 24-24. Cele două echipe au mers apoi cap la cap, româncele având de fiecare dată un gol în față, iar finalul a fost unul incredibil. Cu un minut înainte de încheierea timpului regulamentar, la scorul de 27-26 pentru România, Danemarca a beneficiat de o lovitură de la 7 metri. Paula Ungureanu a apărat aruncarea jucătoarei Stine Jorgensen, dar mingea a ricoșat la daneză, care a fost rapid luată în primire de apărătoarele naționalei, însă s-a mai dictat o lovitură de la 7 metri pentru apărare în semicerc. Line Jorgensen a executat de această dată și a reușit să marcheze. La ultima fază a meciului, România a beneficiat, de asemenea, de o lovitură de la 7 metri, după o acțiune a Aureliei Brădeanu. Cristina Neagu, cea care marcase 14 goluri din totalul de 27, a ratat aruncarea și s-a intrat în prelungiri.

La începutul prelungirilor, Danemarca a preluat avantajul pentru prima oară în meci, ducând scorul la 28-27. România a replicat rapid și a revenit la conducere, prin două goluri marcate de Eliza Buceschi și Aurelia Brădeanu. Danezele au reușit egalarea la 29, însă Cristina Neagu a dus din nou naționala în față, marcând încă un gol. La intrarea în ultimul minut al prelungirilor, nordicele au înscris pentru 30-30, moment în urma căruia antrenorul României, Tomas Ryde, a cerut time-out. Acesta le-a desenat jucătoarelor schema tactică pe podeaua sălii, schemă care a funcționat pentru că, la ultimul atac al meciului, naționala s-a impus prin golul marcat de Ada Nechita. Era 31-30 și doar 4 secunde rămase din timpul de joc.

Jucătoarea meciului a fost desemnată Cristina Neagu. Aceasta a marcat un impresionant număr de 15 goluri din totalul de 31 ale României și a ajuns pe locul 2 în clasamentul golgheterilor de la Campionatul Mondial.

În semifinale, România va juca împotriva reprezentativei Norvegiei, cele două echipe întâlnindu-se și în grupa D a competiției. Atunci Norvegia s-a impus cu scorul de 26-22.

Gabriel Bucșa / Sursă foto: Mediafax

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts