România are echipă în primăvara Europeană. CFR Cluj a bătut-o pe Celtic și s-a calificat în 16-imile Europa League

Sport

Campioana României, CFR Cluj, a reușit un rezultat notabil în Gruia. Băieții antrenați de Dan Petrescu aveau nevoie în ultima partidă din Gupa E să obțină cel puțin un punct în duelul cu Celtic, dar le-au luat pe toate trei. Clujenii s-au impus cu scorul de 2-0 și s-au calificat mai departe, fiind pe locul doi în grupă, cu 12 puncte.

Cu toate că echipa din Gruia era cotată cu ultima șană în grupa E din Europa League, clujenii au reușit să obțină patru victorii și o calificare vitală pentru fotbalul românesc. Cu rezultate slabe în ultimii ani, România se poate lăuda cu acest rezultat. Dan Petrescu spunea înaintea meciului că ar fi extrem de supărat dacă nu ar reuși să obțină calificarea. Acesta mai spunea că nu își imagina nici 1% că va ajunge să joace meciul de calificare pe teren propriu și că are nevoie să obțină un singur punct.

Meciul din Gruia a început cu un ritm scăzut. Mai mulți titulari de la Celtic nu au făcut deplasarea la Cluj, fiind deja calificați de pe primul loc. Gazdele nu au riscat nimic, iar acest lucru s-a văzut pe tabelă. Gazdele puteau deschide scorul din prima repriză când Omrani a scăpat singur cu portarul advers.

A doua repriză a început perfect pentru CFR, iar în minutul 49 Andrei Burcă a deschis scorul din cornerul bătut de Ciprian Deac. După gol, băieții lui Petrescu s-au descătușat și au mai marcat prin Djokovic, tot din pasa lui Deac. Celtic nu a contat deloc, fiind cu gândul la meciurile din campionat. Scor final, CFR-Celtic 2-0.

Fanii CFR-ului au avut și ei un rol important la această partidă, susținându-și favoriții până la final. Stadionul a vibrat de fericire la fiecare gol, iar la final s-a declanșat nebunia.

Întrebat cu cine dorește să joace în 16-imile, Petrescu a spus că ar vrea-o pe Chelsea, dar nu este posibil deoarece londonezii sunt in UCL. Clujenii ar putea-o întâlni, din nou, pe Celtic. Tragerea la sorți va avea loc luni, la Nyon.

– Material realizat de Răzvan Dan / Fotografii realizate de Emi Turbuc

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts