România a ieșit din Grupa Mondială la Fed Cup

Sport
Sursa fotografiei: www.prosport.ro
Sursa fotografiei: www.prosport.ro

Selecționata României de Fed Cup a pierdut barajul pentru rămânerea în Grupa Mondială, scor 1-4 cu Germania. România a retrogradat astfel în Grupa Mondială II, urmând să-și afle adversarul pentru aceasta fază a competiției pe 20 iunie, la tragerea la sorți de la Zagreb.

Sâmbătă, după prima zi a acestei înfruntări, scorul era egal, 1-1. Angelique Kerber, numărul 3 mondial a învins-o pe Irina Begu în minimum de seturi, 6-3 6-2. Apoi, Simona Halep a adus primul și singurul punct pentru România, după ce a trecut de Andrea Petkovic într-un meci foarte echilibrat. Jucătoarea noastră a avut nevoie de set decisiv, pe care l-a câștigat cu scorul de 6-4.

Ziua de duminică a aparținut în totalitate nemțoiacelor. Mai întâi, Kerber a învins-o fără drept de apel pe Simona Halep, administrându-i un dublu 6-2. În al doilea meci al zilei, Monica Niculescu a pierdut dramatic în fața lui Petkovic. Niculescu se impusese în primul set, 6-0, iar în al doilea a servit pentru câștigarea meciului la scorul de 6-5. Ba mai mult, jucătoarea noastră a avut și două mingi de a închide partida, dar le-a ratat și în cele din urma, Andrea Petkovic a câștigat setul în tiebreak. Nemțoaica și-a adjudecat și decisivul, aducând astfel victoria decisivă pentru selecționata Germaniei.

La acest scor (3-1), deși Germania își asigurase deja victoria, organizatorii au decis să se dispute și meciul de dublu, care însă nu mai avea miză. Perechea româneasca ce a intrat pe teren a fost alcătuită din Irina Begu și Alexandra Dulgheru, în timp ce pentru nemțoaice au evoluat Julia Goerges și Annika Beck. Acestea din urma au reușit să câștige meciul în super tiebreak: 6-7 (5), 7-6 (4), 10-7.

Scorul final al acestei partide a fost 4-1 pentru nemțoaice, care au rămas în Grupa Mondială în urma acestei victorii. Confruntarea dintre România și Germania a avut loc la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă care a fost arhiplină atât sâmbătă, cât și duminică. Suprafața pe care s-au jucat meciurile a fost zgura.

– Gabriel Bucșa / sursă foto: prosport.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts