Rhythm of the Dance la Cluj FOTO

Cultură Din oraş

Pașii ritmați ai dansului irlandez s-au auzit aseară pe scena Casei de Cultură a Studenților din Cluj. Spectacolul a încântat publicul, iar aplauzele au fost asemenea ritmului deja consacrat.

Acesta a avut la bază o poveste străveche a celților, însă muzica și dansul au cuprins atât elemente tradiționale, cât și aspecte moderne. Spectacolul structurat în două acte a prezentat povesteaa două clanuri celtice rivale care au fost obligate să lupte pentru putere și câștigarea unor teritorii de conducătorii fiecăreia dintre ele. O dată ce insula Emerald a fost devastată, doi războinici au intervenit pentru refacerea ei. Cu noile generații se naște speranța că pacea din această insulă va fi eternă.

Sincronizarea ireproșabilă a dansatorilor, muzica live și costumele irlandeze au demonstrat profesionalismul trupei Rhythm of the Dance. Coregrafia a fost realizată de Doireann Carney, cea care a contribuit la perfecționarea lui Michael Flatley în arta dansului irlandez.

Turneul din România traversează orașele: Timișoara, Arad, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Brașov, București și Constanța. Spectacolul a fost organizat de Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Film „Dracula”, Organizaţia Internaţională Eurad, Centrul Internațional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) şi Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România care fac parte din proiectul „Artă contra drog”.

[imagebrowser id=136]

_____________

Cristina Nenea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts