Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai cere reluarea reformei universitare

Educaţie UBB

Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai cere reluarea reformei universitareRectorul Universităţii “Babeş-Bolyai” (UBB), Andrei Marga a înaintat, luni, un memoriu Ministrului Educaţiei, Cercetării,Tineretului şi Sportului, Daniel Petru Funeriu, prin care cere reluarea reformarei universitare din România.

Marga subliniază că în acest sens trebuie acţionat pe trei direcţii: ameliorarea finanţării, schimbarea legislaţiei şi asigurarea unei viziuni de dezvoltare competitivă.

De asemenea, alte probleme semnalate de rectorul UBB în scrisoarea înaintată Ministrului Educaţiei se referă la revenirea la dubla specializare în universităţi, la reglementarea studiilor de doctorat şi postdoctorale precum şi la restabilirea educaţiei şi a studiilor pedagogice.

Restructurarea învăţământului universitar teologic şi a altor specializări reprezintă o altă problemă a sistemului de învăţămant superior din ţara noastră.

După cum se arată în memoriu, problemele în universităţi sunt numeroase, însă cele de mai sus sunt de primă urgenţă, cel puţin în ordinea asigurării competitivităţii studiilor universitare din România.

Dana Iernuţan

Foto: arhivă UBB Radio.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts