Rectorul UBB oferă soluţii pentru ca universităţile să ajungă în top 500

Educaţie UBB

Rectorul UBB oferă soluţii pentru ca universităţile să ajungă în top 500Universităţile din România trebuie să întrunească trei condiţii pentru a intra în topul primelor 500 de universităţi din lume, susţine rectorul Universităţii “Babeş-Bolyai”, Andrei Marga.

Aceste condiţii sunt autonomia efectivă a universităţilor, politica guvernamentală orientată spre performanţă şi finanţarea consolidată.

World Class University este ierarhizarea universităţilor la nivel internaţional, dar în care instituţiile de invăţământ superior din România încă nu se încadrează. Astfel, deşi nivelul învăţământului este ridicat, criteriile pe care trebuie sa le îndeplinească presupun mai mult de atât.

Rectorul UBB, Andrei Marga, vorbeşte despre „strategia excelenţei” dezvoltată la universitatea clujeană. Strategia a fost lansată în ideea depăşirii profilului de universitate de masă şi dezvoltarea unui profil de cercetare intensivă.

Andrei Marga menţionează faptul că “universităţile din România fac toate eforturile ce depind de ele pentru a dobândi relevanţă în plan global.”

Oana Moisil

Foto: arhivă UBB Radio

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts