Recrutare în domeniul medical

Din oraş Economie

Clinici și spitale din Europa caută medici și asistenți clujeni la Târgul Internațional de Cariere Medicale și Farmaceutice.

Patru mari centre universitare vor găzdui în perioada noiembrie-decembrie,  a V-a ediție a Târgului Internațional de Cariere Medicale și Farmaceutice, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul medical și farmaceutic din Europa, primul de acest gen din Europa Centrală și de Est și primul care a fost realizat în România.

Centrele care vor găzdui târgul sunt Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și București.

Evenimentul este organizat de dr. Grzegorz Chodkowski, în colaborare cu Houston NPA, partenerul oficial pentru România.

Târgul Internațional de Cariere Medicale și Farmaceutice va avea loc la Cluj –Napoca în perioada  13-14 noiembrie la Hotel City Plaza. Vor fi prezente la Cluj, pentru a prezenta oferte de muncă, 15 dintre cele mai cunoscute agenții de recrutare de nivel european  (ID Medical, Helvetia Medicum, Link2Europe, Triple West Medical, Jörg Herrmann DP HRM GmbH, PERMEDEX Consulting GmbH, NES Healthcare, MediCarrera, EGV Recruiting, PARAGONA, IMS Recruitment, HCL International, Victor Wolf Ltd. – Nursing Recruitment, Anne Services, Global Medics) și angajatori de top precum Suedharz Krankenhaus (spital ultra-modern cu 800 de paturi localizat în Nordhausen, Germania).

La ediția de anul trecut angajatorii au motivat că au ales piața de muncă din România, datorită gradului ridicat de pregătire al studenților și a receptivității de care dau dovadă, iar Studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie, Cluj-Napoca, au luat cu asalt târgul. Un criteriu pe baza căruia s-au facut selecţiile este cunoaşterea limbilor engleză, franceză sau germană, iar domeniul cu cele mai multe locuri de muncă disponibile a fost radiologia. Deși studenţii au fost foarte receptivi la ofertele angajatorilor străini, medicii cu experienţă au avut prioritate.

____

Bianca Lăscoi

Foto: ext.cdu.edu.au

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts