Raliul Sibiului la o zi înainte de start

Eveniment Sport

Ediţia din 2011 a Raliului Sibiului – etapa a cincea din Campionatul Naţional de Raliuri, a adunat la start 53 de echipaje înscrise, iar din configuraţia raliului nu vor lipsi probele de noapte  şi cele pe suprafaţă mixtă, macadam şi asfalt.

Raliul Sibiului va începe astăzi, la ora 20:00, cu startul festiv, când cele 53 de echipaje înscrise vor fi prezentate în Piaţa Mare a oraşului. Primul raliu mixt din competiţia internă cu probe speciale de macadam şi asfalt aduce ca o noutate anul acesta – introducerea unei noi probe de noapte, în afara tradiţionalei speciale Santa, speciala Păltiniş, în urcare. Aceasta va fi parcursă o singură dată, vineri seara, înaintea specialei Santa, au anunţat organizatorii.

Ziua de vineri, 8 iulie, va începe cu super speciala de pe circuitul de autocross Fun Park Sibiu din cartierul Ştrand, programată la ora 16:30, urmată de doua treceri pe proba Dobârca si apoi doua speciale pe noapte – Păltiniş şi Santa – începând cu ora 22:00. În ultima zi a raliului, sâmbătă 9 iulie, sunt programate alte şase probe speciale, cu începere de la ora 10:00. O altă noutate o reprezintă şi speciala Călugăru Max, o proba compusă din vechea speciala Călugăru, plus o porţiune pe asphalt.

Ultimele teste pentru echipajele înscrise în Raliul Sibiului au avut loc astăzi, între orele 13:30 – 16:00, pe traseul amenajat la Monumentul Guşteriţa.

Printre piloţii cu titluri de campioni naţionali ce s-au impus la Raliul Sibiului se număra Mihai Leu, în 2001, Titi Aur, în 2002, 2003, 2005 şi 2006, Bogdan Marişca, în 2004 şi 2007, Jarkko Miettinen, în 2008 şi 2009, precum si Gergo Szabo în 2010.

_______

Cătălin Nunu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts