Bogdan Marișca câștigă la Raliul Clujului Mobil 1

Din oraş Eveniment

UPDATE: ziua 2Echipajul Bogdan Marisca - Sebastian Itu câștigă cea de-a patra etapă a CNR Raliul Clujului Mobil 1

Aproape 22 de kilometri, aceasta este lungimea pe care a avut-o ultima probă specială  a Raliului Clujului Mobil 1. Ziua a doua s-a încheiat cu super speciala de la Iullius Mall care a reușit să scoată publicul din casă și cu festivitatea de premiere.

Proba Specială numărul 6 Dângău a fost condusă de Marco Tempestini care de această dată a avut și sprijunul copilotului remediindu-se problema de comunicare din mașina care în ziua precedentă i-a dat bătăi de cap italianului. Pe 2 și 3 au venit Jarrko Miettinen respectiv clujeanul Bogdan Marișca care încheie deci proba cu bine și câștigă Raliul Clujului. PS6 a adus un abandon tehnic pentru Ernest Mulner și o ieșire în decor a lui Nistor Duval.

În acest moment clasamentul general al Campionatului Național de Raliuri după a 4 etapă îl are în frunte pe Gergo Szabo, pe Valentin Porcișteanu pe 2 iar pe 3 și 4 se află Marco Tempestini și Bogdan Marișca.

Următoarea etapă din CNR va avea loc pe macadam la Sibiu în perioada 17 – 19 iunie.

Cătălin Nunu

foto: rallyphoto.ro

UPDATE:  ziua 1 Bogdan Marișca în fruntea clasamentului după prima zi la  Raliul Clujului Mobil 1

Raliul Clujului Mobil 1 a patra etapă a campionatului național de raliuri așadar, se desfășoară pe asfalt la Cluj Napoca. Prima zi de concurs a fost rezervată pentru probele speciale Dângău 1, 2 și Mărișel 1 și 2 dar și pentru super speciala Cora începând cu ora 17.

Raliul nu a fost unul spectaculos cel puțin pentru prima zi dar a avut schimbări interesante în clasamentele de după probe.Echipajul Bogdan Marisca - Sebastian Itu încheie prima zi de concurs la Raliul Clujului pe prima pozitie in clasamentul general

Pe speciala cu numărul 1 cu o lungime totală de 23,7 km s-a impus pilotul italian Marco Tempestini cu un timp de 12:19,3 urmat pe poziția a doua de clujeanul Bogdan Marișca  iar pe trei de Gergo Szabo. Valentin Porcișteanu s-a impus pe această probă cu 2 secunde în fața finlandezului Jarkko Miettinen. A doua specială avea să schimbe ordinea clasamentului, Gergo Szabo ajunge pe prima poziție urmat de Valentin Porcișteanu și Tempesta pe 2 respectiv 3.

Cele 2 probe speciale (PS) sunt urmate de prima intrare la service a automobilelor iar startul următoarei probe de concurs avea să fie decalat pentru că unul din automobilele de deschidere ieșise de pe drum. TEchipajul Valentin Porcisteanu - Dan Dobreiti Aur avea să abandoneze în service din cauza cutiei de viteze. Ieșirea din service i-a priit lui Bogdan Marișca, acesta a încheiat PS3 pe prima poziție.

PS4, a doua trecere pe Mărișel se încheie cu șanse tot mai mari pentru ca Bogdan Marișca să încheie ziua pe poziția fruntașă. El termină primul a 4 specială urmat de Gergo Szabo și Claudiu David.

Ziua de coEchipajul Thomas Abraham - Rares Silasi la superspeciala CORA publicul a fost prezent in ciuda vremii ploioasencurs se încheie cu prima super specială a etapei de la Cluj, super speciala Cora unde concurenți au avut parte de un public numeros în ciuda ploii care a apărut din senin după o zi plină cu soare. Echipajul Claudiu David – Mihaela Beldie încheie super speciala pe primul loc urmați de Gergo Szabo și Marco Tempestini.

Prin urmare după prima zi de concurs clasamentul general arată în felul următor Bogdan Marișa pe prima poziție cu 51:04,8 urmat la 11,6 secunde de Gergo Szabo și la 19,1 de Valentin Porcișteanu.

Raliul Clujului Mobil 1 continuă mâine cu PS 6 Dângău 3 de la ora 10:29 și super speciala Iullius Mall de la 12:27 iar ziua se va încheia bineînțeles cu festivitatea de premiere.

Galeria foto a primei zile de concurs este pusă la dispoziție de rallyphoto.ro

Cătălin Nunu

foto: Thomas Câmpean

Raliul Clujului Mobil 1 a patra etapă a CNR

Horatiu Savu este presedintele Clubului Sportiv Savu Racing organizatorul principal al raliului de la acest sfarsit de saptamanaSfârșitul de săptămână 20 – 21 iunie va fi unul cu viteză la Cluj – Napoca pentru că se va desfășura Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants.

Raliul este organizat de Clubul Sportiv Savu Racing și este cea de-a patra etapa a Campionatului Național de Raliuri. Cele 54 de echipaje ce și-au anunțat prezența urmează să se dispute pe 7 probe speciale de asfalt din care două superspeciale la Cora (sâmbătă) și Iulius Mall (duminică) ziua urmând să se încheie cu festivitatea de premiere. Probele speciale se vor desfășura în mărginimile clujului la Dângau  și Mărișel iar superspeciala CORA va fi transmisă în direct de TVR3.

Raliul Clujului Mobil 1 Star Lubricants este din acest an o competitie înscrisa în calendarul Federatiei Internationale de Automobilism FIA ca “restricted event”. Acest lucru reprezintă primul pas în recunoasterea internațională a acestui eveniment, urmând ca în anul următor, acesta să fie inscris in Campionatul Central European Zone.

Până în acest moment în clasamentul general pe prima poziție se află Gergo Szabo urmat de Marco Tempestini și pe poziția a treia de Valentin Porcișteanu. Clujeni Bogdan Marișca și Daniel Ungur se află pe 5 respectiv pe locul 7.

UBB Radio și rallyphoto.ro te invită să urmărești cursul evenimentelor la Raliul Clujului Mobil 1

Cătălin Nunu

foto: rallyphoto.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts