Raed Arafat în vizită la FSPAC

Eveniment

Facultatea de Științe Politice Administrative și ale Comunicării a găzduit o conferință unde a fost prezent inițiatorul SMURD România,  Raed Arafat.

Timp de două ore Raed Arafat a discutat despre implementarea unui sistem de urgență integrat. În septembrie 1990, cu ajutorul Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă, el a pus bazale unui centru de urgență asemănător celor din Uniunea Europeana. Ulterior centrul a functionat sub denumirea de SMURD (Serviciul Mobil de Urgență și Reanimare).

„În România cine spune că în sănătate nu sunt schimbări, minte!”, a declarat Raed Arafat.

S-a vorbit despre sistemul de urgență, cum s-a ajuns unde suntem, despre riscurile asupra organizării sistemului de urgență, de ce sunt riscuri, despre primul ajutor profesionist și care sunt problemele cu care e posibil să ne confruntăm.

Treptat s-a încercat îmbunătățirea accesului populației la serviciile Smurd. „În România acum suntem cu un numar unic național (112), nu mai avem alte numere, în Europa încă sunt țări care se ceartă pentruca serviciile lor  încearcă să păstreze celelalte numere încă paralel cu 112”, spune Raed Arafat.

„Am adoptat un model mixt între americani, francezi, nemți, englezi, am luat câte ceva de la fiecare și am luat cele mai bune chestii.”, a susținut Domnul Arafat.

A mai anunțat că are planuri și cu municipiul Cluj-Napoca însă mai durează, totul pas cu pas.

___________                                                                                    

Veronica Borta

Foto: Veronica Borta

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts