Radio Guerrilla difiuzează în fiecare joi exclusiv muzică românească. „Pentru că dacă vrem să-i auzim în viitor, trebuie să-i ascultăm în prezent”

Divertisment UBB Radio

Radio Guerrilla susține muzica românească prin difuzarea exclusivă, în fiecare joi, a trupelor și artiștilor români. Inițiativa vine în contextul pandemiei de coronavirus, ce afectează desfășurarea concertelor pe întreg teritoriul țării.

Odată cu apariția pandemiei de COVID-19, industria muzicală a fost puternic zguduită. Au fost anulate sute de concerte, iar fiindcă în România 80% din veniturile artiștilor sunt realizate din prestații artistice și interpretările live din cadrul evenimentelor, artiștilor și trupelor le-a fost tăiată o importantă sursă de venit. Pentru a veni în sprijinul muzicii românești, Radio Guerrilla anunță proiectul „Prin joi înșine”. Postul de radio va difuza în fiecare joi a săptămânii muzică românească, motivând că „dacă vrem să-i auzim în viitor, trebuie să-i ascultăm în prezent”.

„Binili învinge”

„Concertele, principala sursă de venit a trupelor românești, au fost anulate. Cum Radio Guerrilla susținem muzica românească de calitate din prima zi de emisie, s-a hotărât să acționeze difuzând și mai multe melodii românești, astfel încât o parte și mai mare din sumele plătite către organismele colective de gestiune a drepturilor de autor să ajungă la trupele românești. Mai mult, în fiecare zi de joi, Radio Guerrilla difuzează exclusiv muzică românească de calitate, de dimineața până seara. (…)Trupe românești, nu sunteți singure. Binili Învinge! Trebuie ajutat puțin. FM românesc, ai legătura!”, a anunțat postul de radio.

 

Odată cu această inițiativă, s-a născut și emisiunea ”ORA DE ROMÂNĂ”, prin care postul de radio, va difuza o oră de muzică românească, de luni până vineri, între orele 18:00-19:00. O altă inițiativă similară a fost solicitată  recent de 65 de artiști și compozitori români, care au trimis o scrisoare Ministerului Culturii. Artiștii reprezentați de Global Records, HAHaHa Production și Quantum Music au propus introducerea unei reglementări prin care posturile de radio și tv de pe teritoriul României să difuzeze producții muzicale care includ contribuția unui autor român sau sunt interpretate de un cetățean român într-o proporție de minimum 50% din totalul de muzică difuzată zilnic.

Sursa: Radio Guerilla

Adriana Tiodar

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts