PSD se opune schimbării Codului Muncii

Politic UBB Radio

Președintele PSD, Victor Ponta a declarat că nu susțiune inițitiva Executivului de modificare a Codului Muncii.

„În cazul Codului Muncii, ca procedură, suntem total împotrivă pentru că până acum, de câte ori Guvernul Boc și-a angajat răspunderea fie pe legea salarizării unice, fie pe legea pensiilor sau pe cea a educației, s-a dovedit în practica de după că angajarea răspunderii fără să discuți cu partenerii sociali, fără să o treci prin Parlament și să descoperi erorile a dus la mari disfuncționalități. Este absolut anormal să vină, de principiu, să își asume răspundere din moment ce nu știe cât mai stă în funcția de premier.”, a comentat Victor Ponta.

Asumarea răspunderii pe Codul Muncii încalcă dialogul social, susține președintele PSD. În urma discuției cu patronatele și cu sindicatele reprezentanții PSD au constatat că acestea sunt nemulțumite de noua formulă a Codului Muncii.

Potrivit liderului PSD, implementarea noului Codul al Muncii va duce la distrugerea mișcării sindicale.

„Fiecare angajat din această țară își va pierde toate drepturile câștigate în 2003, când ministrul Muncii la acea vreme, Marian Sârbu, a adoptat un Cod al Muncii bun.”, a încheiat Ponta.

Liderul PSD a fost prezent la Cluj-Napoca pentru a se întâlni cu colegii de partid și aliații politici cu care a purtat discuții privind pregătirea programului economic și social inițiat de Uniunea Social Liberală (USL).

____________

Ana Giol

Foto: arhivă UBB Radio

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts