„Protestatarul”-ghid de bună practică pentru activistul în formare

Din oraş Social

Familia, prietenii, presa dar mai ales cititorii fideli i-au fost alături scriitorului Adi Dohotaru la lansarea celui mai nou volum de scriitură al său, volum în care pledoaria pentru o democrație participativă și un individ implicat în problemele societății din care face parte este principala teză de dezbatere.

Costumat extravagant în alter ego-ul său -„Dohoquijote”- și înconjurat de cărți, căci evenimentul a avut loc în incinta librăriei Book Corner, autorul și-a întâmpinat oaspeții alături de sociologul Norbert Petrovici și literatul Alex Goldiș.

Protestatarul” suține ideea de democrație participativă în care individul ia atitudine și are o mai mare putere de decizie: „E o carte scrisă pentru tinerii care nu au apucat să se lanseze în spatiul public, un fel de pedagogie țicnită, în sensul că narez anumite episoade contestatare din viața mea, viața altor activiști din Cluj, momente din protestele de la Roșia Montană, Parcul Feroviarilor sau manifestațiile din ianuarie-februarie 2012. Sper ca mulțumită acestor exemple să fie mai mulți tineri interesați să se activeze în spatiul public.”, a declarat autorul.

Prezentat ca fiind un ghid de atitudine socială, „Protestatarul” reprezintă cea de-a doua lansare a scriitorului, dupa „Anii 1960: mișcări contestatare în SUA” (2008). Gândită în special pentru tinerii în formare, cartea oferă exemple de luare eficientă de atitudine, așa cum chiar Adi Dohotaru a dezvăluit :„Cartea a fost gândită pe bucăți: partea legată de facultate a fost scrisă acum trei ani iar restul cărții anul acesta. Cartea are trei capitole, unul despre facultate, unde am încercat să contestăm anumiți profi care nu erau <<profi>>, al doilea se referă la diverse campanii întreprinse în Cluj iar în al treilea sunt descrise manifestațiile din ianuarie-februarie dar și urmările lor în interiorul anumitor grupuri din Cluj.”

Absolvent de jurnalism și masterand al facultății de Litere la UBB, Adi Dohotaru își pregătește actualmente doctoratul care abordează tema mișcărilor sociale și a revoluțiilor.

___________

Radu Hângănuț

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts