Proiectul de informatizare a Primăriei Cluj-Napoca a fost semnat astăzi

Administraţie Eveniment

Contractul de finanțare pentru proiectul „Sistem informatic integrat pentru servicii on-line oferite în municipiul Cluj-Napoca” a fost semnat astăzi de către primarul Sorin Apostu și ministrul Comunicațiilor, Valerian Vreme în prezența premierului Emil Boc. Proiectul, care a costat 6.000.000 de lei, este finanțat din fonduri europenene prin Programul Operațional Sectorial – Creșterea Competitivității Economice, măsura 3.2. Dezvoltarea și eficientizarea serviciilor publice electronice.

„Informatizarea României este provocarea principală pe care o avem în  faţă. Dacă ne uităm la Uniunea Europeană, vedem că au generat o strategie care pregăteşte România pentru provocările deceniului următor, inclusiv agenda digitală. Proiectul pe care îl semnăm astăzi se integrează în această strategie şi a fost selectat dintr-un număr de 220 de proiecte.”, a declarat Vreme.

Sistemul are rolul de susținere a implementării de soluții de e-guvernare și de asigurare a conexiunii la broadband, acolo unde este necesar.

„Sistemul este o platformă de dialog cu cetăţeanul, constă în infrastructura hardware şi componenta care analizează datele introduse pentru a putea fi luate decizii corecte şi eficiente din partea celor care asigură managementul Primăriei.”, a explicat Vreme. „E un balon de oxigen pentru firmele de IT din zonă pentru că acestea vin cu soluţii româneşti, performante şi eficiente.”, a mai explicat ministrul Comunicațiilor.

La semnarea contractului au mai participat și Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, deputatul Daniel Buda, prefectul Florin Stamatian şi cei doi viceprimari Laszlo Attila şi Radu Moisin.

_________

Ana Giol

Foto: gov.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts