Proiectul „Filarmonica” așteaptă verdictul CNSC

Administraţie Cultură

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a cerut, săptămâna trecută, o întâlnire cu reprezentanții de la Primăria Cluj-Napoca și de la Ordinul Arhitecților, cei cu care, în parteneriat, a fost organizat concursul pentru Filarmonica de Stat „Transilvania”.

Comisia de expertiză a cerut toate planșele proiectului desemnat câștigător, dar și unele explicații deoarece concursul era unul inedit, fiind unul internațional.

„Soluția câștigătoare a fost un proiect care să corespundă secolului XXI în conformitate cu ceea ce se dorește să se realizeze. Dorim ca rezultatul CNSC să fie cât mai rapid pentru ca noi să putem semna contractul și să deblocăm acest proiect atât de important pentru Cluj-Capitală Culturală Europeană.”, a afirmat primarul Sorin Apostu.

În cadrul discuțiilor purtate la București, au fost analizate toate planşele A0 ale proiectelor firmelor care au depus contestaţie, respectiv Drăgan Architecture şi Carpaţi Proiect, precum şi proiectul câştigător, al S.C. VAAL ARHITECTURĂ S.R.L. , Popp şi asociaţii. Mai mult, s-au analizat toate aspectele care au fost luate în calcul la redactarea caietului de sarcini, care a solicitat în mod expres un proiect de sala de spectacole de tip „shoe box” – proiectele contestatarilor fiind de tip „vineyard”.

__________

Ana Giol

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts