Produse eco „made in UE” la Agraria 2009

Din oraş Economie

În perioada 6-10 mai, se va desfăşura la Cluj cea de-a 15-a ediţie a Târgului Internaţional pentru Agricultură, Industrie Alimentară şiÎn perioada 6-10 mai, se va desfăşura la Cluj cea de-a 15-a ediţie a Târgului Internaţional pentru Agricultură, Industrie Alimentară şi Ambalaje Ambalaje „Agraria”.

Pe o suprafaţă de cca. 9 000 m³, 180 de firme din ţară şi din străinătate, din domeniile agricol şi alimentar, îşi vor deschide standurile pentru vizitatori. Organizatorii propun, la rândul lor, tombole cu premii, demonstraţii practice, degustări, o expoziţie de animale de rasă şi două saloane rezervate produselor bio şi tradiţionale.

O noutate va fi în acest an standul ecologic al Uniunii Europene. “Anul acesta, în ciuda crizei, avem o ediţie specială. Avem foarte mulţi participanţi din străinătate şi, pentru prima dată, s-ar putea să fie prima dată în România la un târg agricol, Comisia Europeană este prezentă cu un stand”, a declarat Corina Mareş (foto centru), managerul proiectului „Agraria” Cluj-Napoca.

Târgul mai include şi un program de conferinţe pe teme precum agricultura ecologică şi a viitorului sau dezvoltarea rurală, dar şi unul de informare pentru studenţi, cu o prezentare a instituţiilor Uniunii Europene şi discuţii privind Politica Agricolă Comună.

Alina Radulov

Foto: Otilia Chiş

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts