Producătorii agricoli clujeni la control

Administraţie Din oraş

Producătorii agricoli, care își comercializează producţia proprie în pieţele agroalimentare administrate de către municipalitate, au fost verificați la domiciliu,  în cursul săptămâni trecute, de către autoritățile locale.

„După cum am anunţat deja, am dorit să ne asigurăm, mai ales că e perioada trufandalelor şi ne apropiem de sărbătorile pascale, că ceea ce cumpără clujenii sunt legume crescute în serele producătorilor. Împreună cu Instituţia Prefectului Cluj am realizat controalele în judeţ pentru a verifica că produsele vândute ca fiind recolte ale producătorilor locali, au crescut cu adevărat în grădinile, solariile sau serele din Jucu sau Apahida.”, a declarat  primarul Sorin Apostu.

36 de producători agricoli prezenţi în piețele Ira și Flora au fost verificaţi, iar 16 dintre ei au fost verificați pe teren în localitățile Căian, Borşa, Floreşti, Jucu, Apahida, Bonţida şi Frata.

În urma controalelor, 7 producători agricoli, care comercializau în pieţele clujene produse pe care nu le cultivaseră, au fost sancționați cu amenzi în valoare de 17.500 de lei.

Pentru a descuraja astfel de practici, Primăria va propune la următoare şedinţă a Consiliului Local o modificare privind regulamentul din pieţe, prin introducerea unor prevederi drastice cu scopul de a le intrezice persoanelor sancționate anterior să mai facă comerţ cu alimente în spaţiile administrate de muncipalitate.

În anul 2010, Consiliul Local a adoptat o serie de hotărâri menite să mențină un nivel al preţurilor cât mai scăzut, să stopeze specula, precum şi să garanteze provenineța alimentelor.

_____________

Ana Giol

Foto : business-forum.ro

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts