Procese simulate la Cluj de studenți internaționali

Educaţie Eveniment

10 echipe internaționale, formate din studenți din Franța, Spania, Lituania, Marea Britanie, Elveția, Germania, Olanda, Ucraina și Danemarca au ajuns la Cluj-Napoca pentru semifinalele și finalele ale unor procese simulate pe teme de drept comercial „Elsa Moot Court Competition-EMC2 “.

Studenții care participă la eveniment vor fi jurizați de către  experți din cadrul Organizației Comerțului Mondial.

“Echipele au trecut printr-un proces de selectare cu niște memorii scrise trimise deja de anul trecut, în urma cărora au fost selecționați pentru această runda regională. Anul acesta au loc o serie de runde regionale în Europa. Una are loc acum la Cluj-Napoca, iar săptămâna trecută a avut loc prima rundă regionala în Lituania. Cele mai bune din cele doua runde regionale participă la runda finala care va avea loc la Geneva și de asemenea vor fi premiați și de World Trade Organization(W.T.O)’’, a declarat Paul Cârlănaru, coordonatorul evenimentului.

Participanții își vor susține argumentele în limba engleză, fiind evident caracterul internațional al membrilor echipei, dar și pentru că W.T.O a impus această procedură.

‘’Echipele vor trebui să susțină pe un caz fictiv (…) atât pledoaria acuzării cât și pledoaria apărării, urmând ca cele mai bune echipe din cele 10 să fie selecționate pentru semifinale și finale, care vor avea loc în data de 19.’’, a declarat Paul Cârlănaru.

Semifinala 1 se va desfășura  în intervalul orar 9-11, iar a doua în intervalul 11-13. Marea finală va avea loc între orele 15-17. Procesele vor  putea fi asistate și de către public. Evenimentul va fi găzduit de Hotel Belvedere.

_____________

Andreea Stăicuț

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts