Procedurile pentru deschiderea unui crematoriu uman în Mănăștur sunt sistate

Din oraş

Demersurile administrative pentru crematoriul uman din cartierul Mănăştur se suspendă până la obținerea unui punct de vedere oficial din partea Centrului Regional de Sănătate Publică din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a solicitat, astăzi, un punct de vedere cu privire la amenajarea unui crematoriu uman pentru a evalua riscurile de sănătate publică pe  care le-ar putea implica construirea acestui incineratoriu în cimitirul Mănăştur, aflat în proximitatea celui mai mare cartier rezidenţial din municipiu.

Până la obţinerea unui punct de vedere scris, oficial, demersurile administrative legate de această problemă se suspendă, urmând să fie prezentată o informare în şedinţa de plen a Consiliului local.

Peste 400 de clujeni și-au manifestat opoziția față de hotărârea autorităților de a construi crematoriul. Pentru a susține nemulțumirile cetățenilor, deputatul Mircia Giurgiu a obținut aprobarea Primăriei pentru organizarea unui marș al tăcerii, care va avea loc miercuri, de la ora 12, cu pornire din fața Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”. La acest marș sunt așteptați să se alăture toți cei care dezaprobă proiectul.

______________

Ana Giol

Foto: panoramio.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts