Problemele tinerilor în context european

UE

Niculae Idu Niculae Idu, Şeful Reprezentanţei Comisie Europene în România le-a vorbit ieri studenţilor de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării despre rolul Consliliului şi al Parlamentului European.

Ambasadorul UE a onorat invitaţia Catedrei de Jurnalism, după ce a participat de dimineaţă la conferinţa reţelelor de informare europeană, ce a avut loc la hotelul Belvedere. Excelenţa Sa a explicat viitorilor jurnalişti gradul de implicare al Comisiei Europene în problemele tinerilor, oportunităţile acestora de a studia în orice ţară membră a Uniunii Europene şi nu în ultimul rând, şansele de angajare de după terminarea studiilor.

Pentru o mai bună inţelegere a procesului de integrare europeană, Niculae Idu a amintit comisarii europeni care reprezintă România: Leonard Orban- comisar european pentru multilingvism şi Dacian Cioloş-director pentru probleme de dezvoltare rurală.

Studenţii nu au ezitat să adreseze întrebări referitoare la problemele care îi privesc în mod direct. Răspunsurile au avut menirea de a a lămuri tinerii prezenţi, iar aceştia au primit la sfârşit îndemnul: “Puteţi conta oricând pe noi şi aşteptăm să lucrăm cu primii jurnalişti europeni!“.

Delia Marinescu

Foto: Roxana C. Pop

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts