Primul parc rustic din România, inaugurat la Cluj (foto)

Administraţie Din oraş

Parcul rustic „La Butuci” din cartierul Grigorescu a fost inaugurat, astăzi, de către primarul Sorin Apostu. Inițiativa amenajării acestui parc aparține voluntarilor din Organizația Studenților pentru Turismul Românesc (OST) și face parte din proiectul ,,Fiecare parc are povestea lui” susținut de Fundația Comunitară Cluj.  Bugetul de 6500 lei pentru acest parc a fost asigurat de Provident Financial România.

„Nu mai este un parc ecologic, nu ne-am putut ține de ideea inițială, dar este un parc cât se poate de natural, în care s-au folosit materiale aproape 100% naturale, în mare parte lemn. Dar veți putea găsi niște metale doar în locul de joacă pentru copii. Am făcut asta pentru a da siguranță copiilor care vor veni în parc și pentru a ne asigura că îl vom găsi tot aici și la anul.”, a declarat unul dintre voluntarii OST, Mihai Giurgiu.

În opinia Silviei Mihalache, manager de comunicare și relații externe al Provident Financial România, comunitatea clujeană este foarte receptivă la astfel de proiecte, considerând parcul rustic „un concept unic în România”.

Clujenii prezenți la eveniment s-au putut bucura la finalul inaugurării de două momente artistice din partea unui grup de copii de la Școala Waldorf și a unei  tinere chitariste.

[imagebrowser id=70]

_______

Ana Giol

Foto: Monica Nistor

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts