Primul Centru pentru copii cu dizabilități la Cluj

UBB Radio

Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Cluj a fost inaugurat astăzi.

panglicaAcest complex se adresează tuturor copiilor cu handicap sever din județul Cluj și este alcătuit din 3 case de tip familial și un centru de recuperare.

“Capacitatea acestui complex este de 50 de locuri dar numărul beneficiarilor va fi mult mai mare deoarece copiii vor fi în serii de recuperare în funcție de planul individualizat pentru fiecare dintre copii. Vârsta copiilor este cuprinsă între 9 și 18 ani” a declarat directorul executiv adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Monica Filip.

Realizarea acestui centru a fost posibilă în urma parteneriatului dintre Consiliul Județean și Fundația Sera prin  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Investiția Consiliului Județean în aceste obiective a fost de aproximativ 1 Alin Tisemilion 300 de lei la care se adaugă aproximativ 2 milioane 300 investiția Fundației Sera. Trebuie să știți că aproape jumătate din bugetul Consiliului Județean, în fiecare an, este destinat DGASPC și vom continua să investim în astfel de centre pentru copii cu dizabilități pentru că eu consider că acești copii trebuie să aibă cel puțin aceleași condiții pe care le au copiii din școlile pe care le cunoaștem cu toții și de care se discută mult mai mult decât de aceste centre. Vom continua și în următorii ani și sperăm ca în cel mai scurt timp să putem inaugura și alte case de tip familial plus alte centre pentru acești copii” a precizat  Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Misiunea caselor de tip familial este de  a asigura copiilor accesul, pe o perioadă determinată, la reabilitare și educație în vederea reintegrării sociale.

[nggallery id=4]

Simona Sauca

Foto: Gabriel Galgoczy

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts