PRIME a adus UNICEF la Cluj

Educaţie Social

Doi membri importanţi ai UNICEF România, Despina Andrei şi Codruţa Hedeşiu, au susţinut aseară o conferinţă pe teme de management şi fund raising pentru studenţii Catedrei de comunicare din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării. Organizatorii acestui eveniment au fost membrii Asociaţiei PRIME Cluj-Napoca.

Conferinţa a început cu prezentarea organizaţiei UNICEF, cu domeniile în care aceasta intervine şi pentru care militează. A urmat o secţiune de întrebări din partea celor prezenţi, studenţii abordând teme precum: integrarea copiilor rromi în societate, abandonul şcolar şi probleme de nutriţie ale copiilor din ţările slab dezvoltate ale lumii.

În partea a doua, au urmat prezentările făcute de Despina Andrei, Fund raising manager, una despre Gala UNICEF din aprilie 2006, iar cealaltă despre teledonul “România prinde rădăcini”, organizat în urma inundaţiilor din iulie 2008.

Un punct interesant al conferinţei a fost constituit de discuţia asupra Direct Marketing, cea mai nouă zonă din domeniul Relaţiilor Publice. Această metodă presupune trimiterea unor scrisori în care este prezentat un caz şi solicitarea unor donaţii pentru rezolvarea acestei probleme. “Rata de răspuns este mică. Este mică la nivel internaţional, iar în România este chiar mai mică decât la nivel internaţional. O rată de răspuns bună ar fi de 2% , cu alte cuvinte trimiţi 100 de scrisori şi ai două răspunsuri, două donaţii.”, a declarat Despina Andrei.

Studenţii de la Catedra de Comunicare s-au arătat interesaţi să afle lucruri noi, astfel că prezentarea a fost una interactivă.

____________

Daniela Bolog

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts