Primarul din Slatina se află în arest la domiciliu

Infracțiuni Politic

mirel-prina-primarul-din-slatina-a-fost-retinut-in-dosarul-ministrului-darius-valcov-171506-1

Minel Prina, primarul din Slatina, este cercetat în arest la domiciliu, decizia fiind luată de magistraţii Curţii Supreme care, după o sedinţă de judecată de aproape 5 ore, au respins propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a acestuia, propunere  formulată de procurorii DNA.

Tot în acest caz a fost arestat și Lucian Şuşală, fostul şofer al lui Darius Vâlcov, actual director al unei firme administrate de Primăria Slatina. Cei doi sunt acuzaţi de trafic de influenţă, evaziune fiscală şi spălare de bani, informează Mediafax.

„La domnul Prina sunt 3 denunţători, dintre care unul este plasat în arest la domiciliu şi a făcut denunţ când era arestat, iar ceilalţi doi sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală cu prejudicii foarte mari, credibilitatea lor este pusă serios la îndoială. Nu există probe materiale care să ducă cu gândul la Darius Vâlcov sau la Minel Prina. Sunt interceptări. Care nu au legătură cu traficul de influenţă. Au legătură cu nereguli fiscale”

a declarat Radu Ţuluca, avocatul primarului Minel Prina.

Dacă Minel Peina a scăpat doar cu arestarea la domiciliu, în cazul lui Lucian Petrut Şușală, fost şofer al lui Darius Vâlcov și actual director al SC Imobiliare Consloc SRL, firmă administrată de Primăria Slatina, lucrurile sunt mai grave.

Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la infracțiunea de trafic de influență, evaziune fiscală şi spălare de bani. Deciziile nu sunt definitive.

– Larisa Antal / Sursa fotografiei: Ziua News

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts