Primăria cere reducerea costurilor pentru încălzirea furnizată de ţevile care traversează locuinţele debranşate

Administraţie Din oraş

Primăria municipiului Cluj-Napoca şi Regia Autonomă de Termoficare solicită Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice reanalizarea unor aspecte ale prevederilor Ordinului nr. 343/2010, în scopul reducerii costurilor pentru încălzirea furnizată de ţevile care traversează proprietatea cetăţenilor debranşaţi.

Potrivit unui calcul stabilit de către A.N.R.S.C, celor care au centrale termice de apartament li se calculează un cost suplimentar de către RAT în contul căldurii pe care o primesc prin ţevile care le tranzitează apartamentele.

Solicitarea vine în urma multiplelor sesizări ale clujenilor care au atras atenţia muncipalităţii că au ajuns să plătească sume foarte ridicate către Regia Autonomă de Termoficare, în ciuda faptului că sunt debranşaţi de la  sistemul centralizat de termoficare.

„Nu este normal ca toţi clujenii să plătească la fel pentru căldura emisă de ţevile care le trec prin imobile, pentru că unii le-au izolat, conform legii, iar alţii nu, însă de plătit şi se calculează tututor la fel, de către administrator. Normativul trebuie modificat în sensul în care să permită un calcul echitabil al obligaţiilor de plată şi oamenii să poată plăti exclusiv ceea ce consumă” a declarat primarul Sorin Apostu.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts