Primul delivery din România cu mâncare gătită fără gluten a fost deschis astăzi la Cluj-Napoca de către un grup de tineri antreprenori care au speculat această nișă.
Conceptul este unic în România și vine în susținerea trendului de a duce o viață sănătoasă, dar și ca o alternativă pentru suferinzii de celiatică care au intoleranță la gluten.
„Minus Gluten se adresează tuturor oamenilor. Ne dorim să oferim o alternativă pentru a mânca cât mai sănătos și gustos chiar de acasă. Toate produsele noastre sunt fără guten, dar punem accent foarte mare și pe gust, astfel ca produsele noastre să fie cele mai gustoase.” a declarat managerul Filonuț Cuc.
Meniul cuprinde pizza, burgeri, paste, supă cremă, rizotto și desrturi, totul fără gluten.
Glutenul este o proteină lipicioasă care se folosește de obicei în panificație, dar mai poate fi găsit și în bere, pastă de dinți, maioneză din comerț sau mezeluri și are ca efect balonarea consumatorului.
– Cosmin Criste / Fotografie: George Mureșan, Claudiu Morar