Prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă a fost câștigată de Simone Tempestini

Sport

Simone Tempestini a reușit să câștige prima etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă, etapă care a avut loc în acest weekend la Râșnov și care a avut un număr record de participanți, conform Federației României de Automobilism Sportiv.

Sportivul de la Napoca Rally Academy a câștigat etapa la bordul unui bipost Radical SR4, reușind la prima urcare a traseului care măsoară 3,75 km un timp de 1:48,398, iar la a doua urcare 1:47,921. El a reușit să se impună și în manșele de recunoașteri și antrenamente cronometrate.

Tempestini, care conduce și în clasamentul Campionatului Național de Raliuri Dunlop este la al doilea succes cu Radical SR4, el reușind să se impună și anul trecut în etapa desfășurată la Teliu.

Pe podiumul etapei de viteză în coastă de la Râșnov au mai urcat Andrei Dumitrescu, având totalul celor două urcări de 03:41,818, și Lucian Răduț la o diferență foarte mică, cu un total al urcărilor de 03:41,842.

La startul etapei s-au aflat 110 piloți, dintre care 85 au participat la Campionatul Național de Viteză în Coastă, 5 la Viteză în Coastă pentru Istorice și 20 la divizia a doua a campionatului de viteză în coastă.

Următoarea etapă va avea loc pe 19-20 mai la Teliu, județul Brașov.

– Andrei Căpitanu / Sursă foto: Federatia Romana de Automobilism Sportiv

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts