Prima enciclopedie a jurnalismului românesc a fost lansată la Cluj

Cultură Educaţie

Volumul „Istoria jurnalismului român în date. Enciclopedie cronologică”a fost prezentat astăzi, la Biblioteca Centrală Universitară Lucian Blaga din Cluj, de către istoric literar Constantin Cubleşan din Alba Iulia, Prof. Univ. Dr. Cseke Péter şi Prof. Univ. Dr. Ilie Rad de la Universitatea Babeș-Bolyai.

Cartea a fost coordonată de către profesorul universitar doctor Marian Petcu de la Universitatea din Bucureşti şi este utilă tuturor celor interesaţi de istoria jurnalismului şi a culturii române.

„Acest volum e un unicat, e prima dată cănd apare in România o enciclopedie a istoriei presei din 1731 până în 2010. Nu e o carte pe care să o citeşti ca pe un roman. E un instrument de lucru pentru cel care vrea să aprofundeze studiul jurnalistic”, a mărturisit profesorul Constantin Cubleşan.

Un număr de 13 studenţi jurnalişti clujeni coordonaţi de către profesorii Ilie Rad şi Marian Petcu se numără printre cei peste 120 de contribuitori la monumentala lucrare care are 1414 pagini. „Este o adevărată bibilie pentru jurnalismul românesc.  Folosul acestor baze este de neprețuit”, a declarat profesorul Cseke Péter.

Coordonatorul acestei lucrări, Marian Petcu a mărturisit ca “acest volum a fost o aventură, o promisiune pe care trebuia să o duc la bun sfârşit”. De asemenea, el a promis că în următorii ani vor continua să colecteze informații importante pentru istoria jurnalismului.

_____________

Nicoleta Algeorge

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts