Prezentare spectaculoasă a filmului lui Bobby Păunescu la TIFF [Galerie foto]

Din oraş Divertisment

Premiera naţională a filmului “Diaz” produs de Bobby Păunescu a fost marcată de prezenţa girofarelor şi a unui elicopter în cadrul TIFF 2012.

Bobby Păunescu a ales un mod inedit de a-şi prezenta filmul în faţa publicului clujean. Înainte ca producătorul să îşi facă apariţia la Cinematograful Florin Piersic, un elicopter a survolat zona Piaţa Mihai Viteazu, din care au fost aruncate flyere cu povestea filmului.

Păunescu şi-a făcut intrarea fiind condus de trei maşini cu girofare pe care era tipărit numele filmului, “Diaz – don’t clean up this blood”.

“Elicopterul, maşinile şi toată povestea aceasta cu girofarele are rol de promovare. Am încercat să atragem puţin atenţia oarecum împotriva ideii filmului”, a declarat producătorul filmului, Bobby Păunescu.

Filmul spune povestea evenimentelor violente de la summitul G8 din Genova, din 21 iulie 2001. Trei sute de poliţişti au intrat într-o şcoală care era folosită de Forumul Social din Genova, organizaţia care a adus mii de persoane din lumea întreagă la summit pentru a protesta. Poliţiştii i-au bătut cei peste 100 de protestatari aflaţi în şcoală, evenimentul fiind descris ulterior de Amnesty International drept “cel mai crunt gest de violare a drepturilor democratice într-o ţară occidentală, după cel de-Al Doilea Război Mondial”.

Producătorul a afirmat în faţa celor prezenţi la premieră că “au fost nişte discuţii cum că filmul nostru ar fi prea dur. Victimele au spus însă că nu am arătat totul”.

Din distribuţia filmului fac parte şi actriţele Ana Ularu şi Monica Bârlădeanu.

 [flagallery gid=38 name=”Bobby Păunescu”]

____________

Oana Alexa

Foto: Mădălina Gorschi

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts