Preşedintele PSD Victor Ponta susţine descentralizarea puterii în favoarea regiunilor

Din oraş Politic

Victor Ponta a anunţat la Cluj-Napoca că sprijină o dezvoltare regională atât administrativă cât şi politică a Transilvaniei. Declaraţia a fost făcută în urma întâlnirii cu candidaţii Marius Nicoară(PSD) şi Horea Uioreanu(PNL) la Primăria Municipiului Cluj-Napoca respectiv a  Consiliului Judeţean Cluj.

“O să avem o întâlnire cu toţi liderii PSD din Transilvania din fiecare judeţ deoarece este un proiect mai vechi la care mai adăugăm astăzi o parte importantă. Eu consider că ideea de PSD Transilvania este o idee corectă în cadrul PSD la nivel naţional. Transilvania trebuie să aibă şi la nivel politic o reprezentare regională şi o reprezentare specială” a declarat acesta.

Victor Ponta a  mai spus că este adeptul ideei de dezvoltare regională în toată ţara iar liderii PSD Transilvania ar reprezenta un sprijin pentru USL :“Guvernul central anchilozează societatea românească”.

De asemenea, Victor Ponta promete că începând cu anul 2013 în conducerea partidului se vor face numiri şi după criteriile regionale.

_________

Mihai Cistelican

Foto: Călin Creţu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts