Premierul României la Bruxelles

Internaţional Politic

Victor Ponta se întâlnește astăzi cu președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, și preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, la sediul Comisiei Europene, în clădirea Berlaymont. Ultima întâlnire planificată pentru această zi va fi cu Johannes Hahn, comisarul european pentru politică regională la sediul Consiliului Uniunii Europene, în clădirea Justus Lipsius.

Premierul este însoțit de Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, și de consilierul de stat în cadrul Cancelariei Primului-Ministru, Luminiţa Odobescu.

În timpul crize politice din vara trecută, Guvernul României s-a angajat să ducă la îndeplinire mai multe recomandări sugerate de reprezentanții Comisiei Europene.  Pe 29 ianuarie premierul a anunțat că cele 11 puncte stabilite cu președintele Jose Manuel Barosso au fost realizate în totalitate. Între acestea se numără: reinstaurarea regulii cvorumului special, folosirea ordonanțelor de urgență strict pentru situațiile desemnate în Constituţie, invitarea tuturor partidelor politice şi autorităţilor guvernamentale să respecte independenţa sistemului judiciar și evitarea acordării de graţieri prezidenţiale în cursul preşedinţiei interimare.
____________

Csazsar Kristina
Bejinariu Alina
Foto: ec.europa.eu/avservices (arhivă)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts