Practică plătită pentru viitorii specialiști în agricultură [Galerie Foto]

Educaţie

Universitatea de Științe Agricole și Mediciă Veterinară Cluj-Napoca a lansat astăzi primul proiect de finanțare a practicii studenților USAMV – “Pregătirea practică – Investiție pentru Viitorii Specialiști în Agricultură ”.

720 de studenți ai universității vor efectua stagii de practică profesională în 21 de unități de practică. Obiectivul proiectului este creșterea gradului de inserție pe piața muncii de profil a absolvenților, prin îmbunătățirea aptitudinilor și competențelor solicitate de mediul economic, ca urmare a efectuării acestor stagii de practică profesională complexe și performante. Criteriul de înscriere este pe principiul “primul venit – primul servit”. Beneficiile pentru studenți sunt numeroase: inițiere teoretică și practică în specificul fermei mixte, stagii de practică cu parteneri de practică de renume, subvenție la finalizarea cu succes a stagiului de practică, concursuri, ateliere de diseminare a bunelor practici și altele.

“Participând  la activități proiectului, studenții devin parte a unei rețele de profesioniști – angajatori, cadre universitare, foști și actuali studenți din domeniile agricultură, ingineria produselor alimentare, ingineria mediului, horticultură, peisagistică, silvicultură, zootehnie, medicină veterinară, biotehnologii” ne-a spus Prof. univ. dr. Doru Pamfil, managerul proiectului.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Valoarea totală a proiectului este de 500.000 de euro, contribuția Universității fiind de 2 % din valoarea totală, adică 10.000 de euro.

[flagallery gid=19 name=”Gallery”]

 

____________

Anca Scutelnicu

Foto: Călin Crețu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts