Ponta a semnat protocolul de colaborare cu Grupul minorităților naționale

Eveniment Politic

Premierul desemnat Victor Ponta a semnat astăzi protocolul de colaborare cu deputații minorităților naționale. Ponta a menționat că această colaborare vine în sprijinul unei  bune funcționări a Guvernului și în sprijinul drepturilor minorităților naționale, conform Mediafax.

Liderul grupului minorităților naționale, Varijan Pambuccian, a precizat că în acord au fost menționate chestiuni cu caracter general, care mențin un bun echilibru între măsurile economice și sociale care vor fi luate.

El a precizat că în protocolul de colaborare este prevazută  reîntregirea salariilor.

Pambuccian a spus că, prin acest protocol de colaborare, se va face trecerea  prin Parlament a  Legii cadru pentru minoritățile naționale, lege organică prevazută în Constituție care înca nu există în legislația românească.

“Este nevoie, pentru guvern, de o majoritate stabilă, pentru a putea să îşi pună în aplicare proiectele, pentru a nu sta tot timpul la un vot sau două diferenţă faţă de cei din opoziţie”, a arătat premierul desemnat Victor Ponta.

Protocolul conține, printre altele, mențiuni referitoare la dezvoltarea învățământului  pentru minoritățile naționale.

Liderul PSD și deputații  minorităților au avut și miercuri o întâlnire în cadrul careia Ponta a propus oficial Grupului minorităților naționale să sprijine Guvernul USL . El a precizat că a primit “un acord de principiu” de la deputații acestui grup.

“Dacă acest acord de principiu, aşa cum cred, va fi confirmat, luni dimineaţă, înainte de începerea audierii miniştrilor propuşi, mă voi afla aici, la sediul grupului minorităţilor din Camera Deputaţilor, pentru a semna acest protocol de susţinere a Guvernului”, a precizat premierul desemnat citat de mediafax.

__________

Laura Țaran

Foto: Călin Crețu (arhivă)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts