POLONIA | 30% din cartelele pre-pay au fost dezactivate. Proprietarii nu și-au înregistrat datele personale

Internaţional UBB Radio

30% din cartelele pre-pay din Polonia, adică aproximativ 12 milioane au fost dezactivate din cauza faptului că proprietarii nu și-au declarat datele personale până la data limită impusă de noua lege antiterorism, confrom Telecompaper.com, citat de Ziarul Financiar.

În România au fost înregistrate în decursul ultimilor ani o serie de discuții legate de introducerea unei legi care să-i oblige pe utilizatori să declare datele personale la achiziția unei cartele preplătite de telefonie mobilă. Aceiași obligativitate ar urma să fie aplicată și în cazul celor care dețin deja o astfel de cartelă.

Estimările spun că la jumătatea anului 2016, în România erau utilizate în mod activ 11,5 milioane de cartele pre-pay, conform datelor arbitrului telecom. În cazul în care legea s-ar aplica și la noi, cei mai loviți operatori ar fi Orange, Vodafone și Telekom.

Specialişti din domeniu, consultaţi de ziarul Gândul au explicat că în România piaţa de telefonie mobilă înclină puternic către cartelele preplătite – aproximativ 70% dintre clienţi folosesc astfel de servicii telecom. Aceste cartele au un regim juridic diferit de cel al abonamentelor şi astfel este dificilă identificarea utilizatorilor lor în cazul activităţilor de cercetare penală sau pentru prevenirea şi contracararea riscurilor de securitate naţională.

Loredana Bertișan/Sursa fotografiei: www.soridapress.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts