Platforma “Vreau Răspuns”, lansată de tinerii Clujului

Din oraş

Clubul Rotaract Visio Cluj, la inițiativa lui Marius Momeu realizează platforma ”Vreau Răspuns”, a carei scop este sa ușureze navigarea pe internet a cetățenilor orașului Cluj-Napoca. Platforma de tip questions&answers va fi lansată la finalul anului. Răspunsurile la întrebări precum ”Ce acte am nevoie pentru buletin/pașaport?”, ”Unde îmi plătesc amenda?”, ”De unde fac rost de flotant?” nu vor mai fi o problemă.

Tinerii cu vârste cuprinse între 19 și 28 de ani din cadrul clubului Rotaract Visio Cluj-Napoca își propun să lanseze o platformă colaborativă, care se bazează pe interacțiunea dintre oameni. Aceasta va cuprinde întrebări generale pentru publicul larg, dar și întrebări specifice unui domeniu de specialiști. Oricine poate adresa o întrebare, iar utilizatorii pot participa activ în oferirea răspunsurilor, cu precizarea că întrebările vor fi verificate de către admini.

Deocamdată, Rotaract Visio Cluj-Napoca și-a propus să încarce întrebările și răspunsurile primilor 250 de oameni care au completat chestionarul online, publicat săptămânile trecute pe rețelele de socializare.  Până la lansarea platformei membrii proiectului plănuiesc să creeze și o pagina de Facebook destinată aceleiași idei, unde se vor posta diverse întrebări, care vor fi încărcate în platformă ulterior.

Inițial, proiectul este scalat strict pe orașul Cluj-Napoca, iar în funcție de evoluția acestuia tinerii o vor promova și la nivel național. Inițiativa proiectului îi aparține lui Marius Momeu, absolvent al secției de Calculatoare din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca.

”Se observă foarte ușor că cetățenii orașului Cluj-Napoca dispun de o slabă informare și au greutăți în a afla răspunsuri la multe întrebări pe care și le pun legate de activitatea lor zilnica. De multe ori, cel mai rapid și clar răspuns vine de la o persoană care a avut aceeași problemă. De aceea, o platformă de tip întrebări&răspunsuri ar avea puterea de a conecta o întreagă comunitate pentru a răspunde la multe din nelămuririle societății Clujene, în cel mai scurt timp.”

a declarat acesta.

– Alexandra Gorgan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts