Platforma e-learning – viitorul învăţământului clujean

Eveniment UBB Radio

HyperEdu, prima platforma educationala, s-a lansat astăzi în cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, aceasta reprezintă un suport on-line pentru derularea programelor masterale şi de formare profesională.

Aceasta aplicaţie educaţionala are ca scop îmbunătăţirea învăţământului, cursantul având acces la instrumentele educaţionale atât din sala de clasă, de acasă, cât şi de la locul de muncă. Platforma vine ca o completare a învăţământului tradiţional prin tehnologiile E-Learning şi nu ca o înlocuire a acestuia.

În ceea ce privesc costurile de accesare a acestei platforme, Bogdan Orza, Conf. dr. Ing. al Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca a declarat: „În momentul de faţă acest sistem nu implică niciun fel de cost, există formulare de înregistrare care pot fi accesate de oricine şi se pot înregistra în calitate de tutor, respectiv de cursant. Ţinând cont şi de faptul că este o Universitate Tehnica, studenţii  sunt mai receptivi la ceea ce înseamnă mediu IT”.

Principalele avantaje ale acestui sistem sunt suportul de curs în format interactiv, care se regăsesc sub forma unor dicţionare on-line (5 limbi), biblioteci virtuale, partajarea materialelor educaţionale şi adnotări pe marginea acestora. Printre dezavantaje se numeră gradul redus de credibilitate între cursant şi personalul didactic, comunicarea greoaie şi ineficieantă.

Dreghici Nicoleta

Fetti Domnita

Foto: Costa Lavinia

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts