Piața Unirii în stil vienez

Din oraş

Piața Unirii În mai puțin de trei săptămâni, spiritul Crăciunului va fi prezent in Piața Unirii, unde va incepe programul de sărbători.

Municipalitatea nu renunță la tradiția bradului de iarnă și a patinoarului, chiar dacă Piața Unirii este schimbată radical față de anul trecut. Astfel, de la 1 decembrie, clujenii vor avea în centrul orașului un brad impodobit, precum si căsuțe in stil vienez, dotate cu suveniruri care de care mai atragatoare.

Totodată, cei mici își vor putea testa abilitățile de patinatori și vor avea ocazia să evolueze pe scena care va fi montată in piață, cântând colinde. În acest sens, primăria a trimis invitații tuturor școlilor, liceelor, băncilor, partidelor, ONG-urilor pentru a contribui la numita serbare.

Tot spre bucuria celor mici, primăria dorește să amplaseze un sac la care să contribuie toți consilierii locali, aducând jucării de la copii si nepoți pentru micuții care au cu adevărat nevoie.

Chiar dacă primăria a primit multe critici legate de aspectul pieței, edilul Clujului va încerca să compenseze lipsa spațiilor verzi și să creeze la Cluj o atmosfera de sărbătoare in stil vienez , respectând multiculturalismul.

Delia Marinescu

Foto: Gabriel Galgoczy (arhivă)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts