Peste 200 de clujeni au protestat împotriva Legii Grațierii | ,,Nu vrem legi cu dedicație!”

Din oraş Politic

Pe rețelele de socializare, clujenii au fost chemați la un protest organizat spontan, în centrul orașului, în seara zilei de 18 ianuarie. Motivul pentru care oamenii își exprimă nemulțumirea în mai multe orașe ale României este faptul că, în cursul zilei de 18 ianuarie,  au fost publicate informații conform cărora ar exista un proiect de ordonanță de guvern referitor la grațiere, care ar scuti mulți condamnați penal.

În Piața Unirii, s-a scandat Bravo, DNA!, Jos Dragnea! sau În democrație, hoții stau la pușcărie! Începând cu ora 18, s-au adunat din ce în ce mai mulți participanți la protest. Unii dintre aceștia au vorbit în fața mulțimii:

,,Noi suntem o țară democratică și în această democrație vrem ca hoții să stea în pușcărie. Nu vrem să se facă legi cu dedicație! Nu vrem să vedem cum ani de zile de progres în domeniul legislației, anticorupției sunt aruncați la gunoi într-o noapte. Vrem să vedem că această țară își păstrează cursul.”, a declarat un protestatar. 

Proiectul care a declanșat indignare se referă la grațierea în întregime a pedepselor cu închisoarea de până la 5 ani inclusiv, precum și a pedepselor cu amendă aplicate de instanţa de judecată, cu excepția recidiviștilor și a celor care au săvârșit o serie de infracțiuni cu violența, infracțiuni sexuale, infracțiuni de corupție. Textul ordonanței privind grațierea arată că, în cazul unei grațieri parțială, se pot absolve de vină și infracțiunile de corupție. Cel de-al doilea proiect prevede modificări ale Codului penal, dar vizează și redefinirea abuzului în serviciu, conform hotnews.ro.

Spre final, s-a hotărât ca duminică să se organizeze un protest de amploare, cu un număr mult mai mare de persoane. Toți cei prezenți au fost îndrumați să urmărească rețelele de socializare, pentru că acolo vor apărea, cel mai probabil, detalii despre eveniment.

 Sorina Noroc/ Sursă foto: Sorina Noroc

 

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts